Xerox с лидерска позиция в глобално проучване за печатната индустрия

Корпорация Xerox е позиционирана в „Зоната на лидерите” на пазара на МФУ и принтери в глобален доклад на водещата консултантска компания за ИТ сектора – Gartner, Inc. В него са включени компаниите, които продават, обслужват, поддържат и предлагат решения за печат и управление на документи в офисния сегмент.
Проучването е базирано на патентована от Gartner система за оценяване на ИТ компании в различни пазарни сегменти, наричана „Квадранти (зони) на влияние”. Сред използваните критерии за оценка са цялостната визия на съответните компании за пазара и бъдещото му развитие, маркетингова стратегия, клиентско обслужване, иновации и техните приложения. Целта на проучването е да позиционира компаниите от офисния сегмент печатащи устройства в четири основни групи според степента на влияние върху пазара и неговите тенденции: лидери, последователи, визионери и нишови играчи.
Според доклада „лидерите са най-умели в предлагането на МФУ, принтери и свързаните с тях печатни решения и услуги, които поддържат правилното функциониране на тези устройства в най-широката категория потребителски потребности. Водачите имат развити канали, по които доставят продуктите на клиентите там, където те желаят да ги получат.
Лидерите традиционно поддържат силни пазарни позиции в цял свят и са способни да предоставят почти идентично ниво на обслужване в повечето региони. Те притежват огромен капацитет в световен мащаб, както и изобретателността, ресурсите, уменията и визията да осигуряват много високо ниво на обслужване на съществуващи и бъдещи клиенти по цял свят. Водачите имат зад гърба си архив от практически проучвания и инициативи за развитие на продукти и решения, според потребностите на клиентите.”
Според мен, тези резултати демонстрират способността ни да предлагаме новаторски продукти, услуги и решения, посрещайки нуждите на всички – от малкия бизнес до корпорациите,” каза Рик Дастин, президент на Xerox Office Group. “Xerox и занапред ще поставя най-високите стандарти в индустрията помагайки на клиентите си да подобрят своите работни процеси и да повишат бизнес резултатите си.
Xerox предлага най-обширното портфолио от предложения в печатната индустрия. То включва цветни и чернобели принтери, мултифункционални системи и услуги за офиса. Компанията върви в крак с нововъведенията, които осъществяват прехода от хартия към дигитално съдържание, организират хаоса и възвръщат практическото значение на информацията.
През септември, Gartner позиционира Xerox в „зоната на лидерите” и в доклад за аутсорсинг на печатни услуги в световен мащаб.

Коментар