AVG придоби доставчик на софтуер за предотвратяване на кражба на данни

Компанията за антивирусни решения и сигурност в интернет AVG Technologies придоби Sana Security, разработчик на софтуер за предотвратяване на кражба на лични данни. Технологията на Sana защитава проактивно срещу заплахи по подобен на имунната система начин, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.
Чрез сделката AVG подобрява обхвата на интернет сигурността за физически лица и малки фирми. Технологията на Sana допълва настоящото портфолио на AVG, като осигурява непрекъснато откриване на заплахи и автоматично премахване на зловреден софтуер проактивно.
Всеки ден се разпространяват десетки хиляди нови компютърни заплахи – включително все повече сложни ботове, руткити, спайуер и трояски коне. Технологията на Sana помага на компютърните потребители да опростят и ускорят защитата от кражба на лични данни, посочиха от AVG.
Продуктите на Sana използват напреднала технология, основаваща се поведението на софтуера, за да защитават личната информация на потребителите – включително данни за потребителски имена, пароли и информация за акаунт, както и други критични данни, съхранявани на компютъра.
Като имитира подхода, използван от човешката имунна система, за да отблъсква атакуващите микроорганизми, софтуерът предотвратява придобиването на чувствителна информация и препращането й към хакерите от машината на потребителя, излагайки на риск неговата онлайн сигурност.
Технологията на Sana „научава” нормалното поведение на приложенията, като наблюдава начина, по който тези приложения си взаимодействат (техните „кодови пътеки”).
Уязвимостите под формата на софтуерни дефекти, потребителски грешки в конфигурацията, малуерни инфекции, както и други форми на атака принуждава приложенията да поемат по неочаквани кодови пътеки. Поведенческата технология разпознава тази заблуда и елиминира заплахите преди те да могат да засегнат данните на потребителя.
Служителите на Sana Security, заедно с лабораториите за изследвания на Sana, ще бъдат интегрирани в корпоративната структура на AVG Technologies и ще поддържат офисите в Силициевата долина.

Коментар