Ericsson интегрира мобилна широколентова връзка в мрежа за кабелна телевизия

Малтийската компания Melita, доставчик на развлекателни и телекомуникационни услуги за крайни потребители, стана първата компания в света, която интегрира HSPA мобилна широколентова връзка в своята мрежа за кабелна телевизия. Така Melita добави мобилната широколентова връзка към своите пакетни предложения, включващи телевизия, интернет и фиксирана телефония. Компанията Ericsson бе избрана за цялостен изпълнител на този проект. Тя ще използва своя опит и технологии, за да направи възможно това.
Решението на Ericsson ще даде възможност на Melita да пусне новите услуги бързо и ефективно и същевременно да оптимизира съществуващата си инфраструктура. С новата мрежа Melita ще предлага на клиентите си подобрено потребителско изживяване, базирано на комплексни телевизионни, интернет, фиксирани телефонни и мобилни широколентови услуги.
Съгласно този договор за цялостно изпълнение, Ericsson достави, интегрира и пусна в експлоатация IP-базирана опорна мрежа с канална/пакетна комутация и HSPA радио достъп, в допълнение с решение за управление на приходите. За да се осигури рентабилната и ефективна работа на новата мрежа, професионалната работа на служителите на Melita е подпомогната и от включването на Learning Services на Ericsson.
Стивън Райт, изпълнителен директор на Melita, заяви: "Доказаният опит на Ericsson в областта на технологиите и услугите ще ни предостави едно високоефективно и качествено решение. Благодарение на него ще контролираме оперативните си разходи и ще имаме възможност да предоставяме неустоими предложения и услуги на нашите клиенти от малтийския пазар."
Чезаре Авения, ръководител на Market Unit South East Europe в Ericsson, сподели: "Със своите доказани широколентови решения и богат опит в телекомуникационните мрежи от ново поколение, Ericsson дава на Melita възможност да генерира по-високи приходи и да разшири своите предложения към клиентите си с най-новите мобилни широколентови услуги."

Коментар