Софтуер превръща текст в гласов имейл

Нов софтуер на компанията BlindSpeak превръща текст в гласова електронна поща. След като напишат своите писма, потребителите могат да ги изпращат на получателите под формата на гласово съобщение.
Текстът се преобразува в говор от вградения в операционната система Windows четец Microsoft Sam. Синтезираното аудио съобщение пристига в пощенската кутия на получателя като MP3 файл и линк към флаш плейър на сайта на компанията. Потребителят може да избере по какъв начин да прослуша имейла – чрез MP3 файла или от сайта на BlindSpeak. 
Написаният от изпращача текст обаче липсва в получения имейл, отбелязва CNET News. Според експерти, това е известен недостатък на решението.
Хората със зрителни проблеми, евентуалните потребители на технологията, обикновено имат системи, които им помагат да се справят сравнително по-удобно с текстови съобщения, отколкото с MP3 файлове и връзки към MP3 плейъри.
Разработчикът BlindSpeak обещава поддръжка на TTY/TTD услуги и синтезирани гласови съобщения в следващите версии на софтуера. Това означава, че потребителите ще могат да изпращат съобщения към фиксирани телефони.
Дотогава софтуерът може да послужи за анонимно изпращане на синтезирани гласови съобщения на приятели. Бета версия на програмата е достъпна за тестване онлайн.
Тестът показа, че програмата се справя отлично с елементарно текстово съобщение, което превръща в глас и изпраща на указания имейл адрес. Полученото гласово съобщение съответства на написания текст и се възпроизвежда с много добро качество.

Коментар