NetApp e най-добрата компания за работа

Доставчикът на сторидж решения NetApp оглави списъка на 100-те най-добри компании за работа, изготвен от списание Форчън.

Една от причините NetApp да бъде избрана за номер едно е ентусиазма на нейните служители. Сторидж вендорът разполага с персонал от 8000 души по целия свят.

Компанията е сред малкото, които наемат хора по време на рецесия. През януари NetApp обяви нови 55 позиции за работа.

Миналата година NetApp заемаше 6-то място в класацията на Форчън, а първа беше Google.

В новия списък за най-добрите работодатели интернет гигантът слиза на 4-то място, след като жертва следобедния чай и годишните ски разходки за служителите.

NetApp изпреварва и Cisco Systems – мрежовия лидер, който е на 6-то място в класацията, следван от биотехнологичния гигант Genentech.

Първата хай-тек компания извън Топ 10 е софтуерният разработчик Adobe, класиран на 11-то място. Производителят на безжични чипсети Qualcomm заема 16-та позиция, а Майкрософт е на 38-мо място.

По средата на списъка, на 54-то място е класиран пионерът на SaaS пазара (софтуерът като услуга) – Salesforce.com. По-назад са Texas Instruments (65), eBay (83), Juniper Networks (84) и T-Mobile (96).

NetApp доставя продукти на българския пазар чрез глобалния си партньор Fujitsu Siemens Computers, който присъства директно с офис у нас и има изградена мрежа от партньори.

Коментар