LLP Sofia взе Приза за Инвеститор в обществото 2008

Първа награда в най-оспорваната категория – Инвеститор в обществото, на престижните годишни Награди за отговорен бизнес, беше връчена вчера, 22 януари 2009 г., на ЛЛП София на официална церемония в Резиденция Бояна от президента Петър Стоянов, съосновател на БФБЛ.
Конкурсът се организира за шеста поредна година от Българския форум на бизнес лидерите, който преди броени дни отбеляза и 10 години активна работа в България за подкрепа на добрите бизнес пракитики и на отговорното корпоративно поведение.
ЛЛП София е част от международната ЛЛП Груп, която има офиси в 9 европейски държави. Компанията се занимава с ИТ консултиране и внедряване на интегрирани решения за бизнеса. Нейният собственик Адам Бейджър и театралният режисьор Елена Панайотова реализират всяка година от 2003 г. триседмично Лятно театрално училище в с. Широка Лъка, за да развиват последователно таланта и уменията за общуване, себеизразяване и работа в група на близо 70 деца в риск.
Основната цел на Лятното театрално училище в с. Широка лъка е с помощта на изразните средства на театъра – слово, музика и танц, да се допринася за личностното развитие, изграждането на социални умения, възпитанието в толерантност, рецептивност, креативност и дисциплина на деца лишени от родителска грижа.
В рамките на този проект през 2003 г. за първи път в България се използват театрални способи в работата с деца в риск. Организаторите – Фондация “Ден Гри – Х” с подкрепата на ЛЛП София, които инвестират ежегодно 8% от нетната си печалба в проекта, се стремят да постигнат последователност и развитие на трайни умения у децата. Това е причината Лятното училище да се реализира всяка година с участието на приблизително постоянна група деца от ДОВДЛРГ „Катя Ванчева” и ОУ „Н.Й. Вапцаров”, с. Широка лъка.
Тази година за първи път активно анонсирахме подкрепяния от нас проект”, споделя Божидар Крапчев, управляващ съдружник в ЛЛП Груп. „Вярваме, че инициативата си заслужава и че успяваме да направим различен и пълноценен живота на децата в Широка лъка. Усилията ни се оценяват и интерес към модела на Лятното училище се проявава и от училища в Смолянски и Пловдивски региони. Надяваме се в бъдеще да успеем да увеличим обхвата на проекта.”

Коментар