Qualcomm: сделката с NXP е мъртва

Американският чипмейкър Qualcomm отхвърли предложението на Белия дом за подновяване на работата по сделката със NXP Semiconductors – придобиване, което щеше да струва 44 млрд. долара. Преговорите няма да бъдат подновени, тъй като крайният срок е просрочен, уточни компанията.

Qualcomm, най-големият разработчик на чипове за смартфони в света (компанията няма собствени заводи), се оттегли през юли т.г. от колосалната сделка за придобиване на NXP, след като не успя да получи одобрение от китайското правителство. Според пазарните анализатори, компанията е жертва на търговката война между Китай и САЩ.

След съботните преговори на високо равнище между президента на САЩ Доналд Тръмп и китайския президент Си Джинпинг в Аржентина Белият дом заяви, че Китай е „отворен за одобряване на досега неодобрената“ сделка между Qualcomm и NXP. Qualcomm обаче контрира, че не съществува перспектива за възобновяване на преговорите.

Въпреки, че сме благодарни да научим за коментарите на президента Тръмп и президента Си относно предложеното придобиване на NXP, крайният срок за тази сделка изтече“, заяви представител, цитиран от Ройтерс. „Qualcomm счита въпроса за приключен“, гласи официалната позиция, разпространена по електронна поща.

Коментари по темата: „Qualcomm: сделката с NXP е мъртва”

добавете коментар...

  1. News

    холандската компания NXP Semiconductors в сделка на стойност 37 млрд. долара.

Коментар