Бритиш Еъруейс ще предлага мобилни услуги на борда

Авиокомпанията Бритиш Ееъруейс обяви днес, че ще предлага текстови и мобилни услуги на борда по новата линия за бизнес пътници от Лондон Сити до Ню Йорк Джей Еф Кей, която ще стартира след няколко месеца.

Пътуващите ще могат да остават във връзка чрез своите мобилни телефони или PDA устройства.

Освен това те ще имат достъп до интернет и ще могат да пращат електронна поща от лаптопа си, ако е снабден с GSM карта за данни.

Гласови повиквания ще бъдат разрешавани в зависимост от потребностите на бизнес пътниците и техните изисквания.

Услугата ще се предлага от Mobile OnAir през GSM/GPRS мрежа. През декември 2007-а година Еър Франс съобщи, че е първата европейска авиокомпания, която въвежда мобилни телефонни услуги на борда на самолета в партньорство с OnAir.

Бритиш Еъруейс ще пусне редовни полети само за пътници в бизнес класа от Лондон Сити до Ню Йорк Джей Еф Кей през есента на 2009 г. Полетите в обратната посока ще бъдат ежедневни.

Пасажерите ще могат да преминат американската митническа и емиграционна проверка на летище Шанън в Ирландия, където самолетът ще презарежда преди да отлети за Ню Йорк.

В края на миналата година Бритиш Еъруейс въведе регистрация за полети през мобилен телефон и други устройства с мобилен достъп до интернет. Услугата позволява на клиентите на авиокомпанията да се чекират в движение за полета си, например на път за летището.

Коментар