“Вътрешен човек” подсили висшия мениджмънт на 2be

Кадър, израснал в структурата на 2be, оглави дирекция Продажби на веригата магазини за мобилни технологии и услуги.
Цветомир Димитров ще отговаря за развитието на магазинната мрежа, платформата за електронна търговия, националната информационна линия и за договорите с клиенти и абонати на операторите.
По-рано този месец 2be откри позиция директор маркетинг, на която назначи Марина Георгиева, и стартира инициатива за ударни отстъпки в електронния магазин.
Наскоро компанията назначи и нов ПР мениджър. Преслава Георгиева, която отговаря за връзките с медиите и вътрешните комуникации, постъпи в 2be от ирландска компания за недвижими имоти.
Новият директор Продажби има повече от десет години опит на търговски и мениджърски позиции в телекомуникационния сектор. Във верига магазини 2be работи от 2005, първоначално като регионален мениджър, след което преминава през звената в търговската структура на компанията – съответно зонален и национален мениджър.
„Това е ключова позиция във висшия мениджмънт на компанията, на която се възлагат много отговорности за посоката и темповете на бъдещото развитие. Решихме да я поверим на вътрешен човек, израснал в структурата на компанията, който познава всички особености в детайли, коментира Теодора Михайлова, изпълнителен директор на 2be.
Цветомир Димитров ще ръководи 500 специалисти. Заедно с отдел „Човешки ресурси” той ще доразвива програмите за професионални обучения на търговския екип.
„Ще залагам на уникални услуги и продукти, които другите вериги не предлагат. Търговската ни стратегия се изгражда на база дългосрочно планиране, анализи и прогнози на пазарните тенденции. Условията на глобална криза ни амбицират”, каза Димитров, като подчерта ролята на силния екип и доверието, които за него са приоритет.
2be инвестира половин милион евро в ERP система на база SAP, която позволява на мениджърите на компанията да анализират бизнеса на всички обекти в реално време.

Коментар