Консолидация на интернет пазара, ITD Network погълна Bulgaria Online

Телекомуникационният оператор ITD Network придоби един от първите интернет доставчици на българския пазар -Bulgaria Online. Стойността на сделката не беше обявена.

След придобиването, компанията поема управлението на мрежата и ще инвестира в подобряване на сигурността и качеството на услугите, съобщиха от ITD.

До момента Bulgaria Online e обслужвала над 5000 частни и корпоративни клиенти. Сред тях са големи търговски вериги, редица чуждестранни посолства и мисии.

“Със закупуването на Bulgaria Online, ITD Network продължава да участва сериозно в консолидационния процес в телеком бранша у нас, като инвестира в придобиване на мажоритарни дялове от компании със сходен предмет на дейност”, каза Димо Николов, изпълнителен директор на ITD Network.

Димо Николов беше назначен на поста CEO в оператора през октомври миналата година. Той е кадър на компанията, към която се присъединява през 1999 година от БТК.

ITD Network ще предостави и ново портфолио от услуги за сегашните клиенти на Bulgaria Online. Компанията изтъква опита си в разработване на интегрирани телекомуникационни решения за корпоративни клиенти.

Наскоро ITD Network съобщи, че изгражда оптична мрежа от ново поколение във Велико Търново. Наречена Coolbox, мрежата ще осигури на домашните и малки офис потребители в града достъп до интернет и гласова телефонна услуга.

Операторът изгражда подобна мрежа в Пловдив, а до края на годината оптиката до дома ще стане реалност и в градовете Пазарджик и Асеновград.

Коментар