HP ProCurve разширява партньорска програма за информационни центрове

HP ProCurve, поделение на HP за мрежови продукти, разшири програмата Adaptive Networks с нови партньори и решения за информационни центрове.
В програмата вече са включени технологични компании като Microsoft, Avaya, McAfee, F5 и Riverbed. Освен тях членове на програмата станаха още шест компании – Aastra, AirTight Networks, Ekahau, InMon, .vantronix и VBrick.
В рамките на инициативата ще бъдат пуснати на пазара комутатори и софтуер за управление на информационни центрове, които ще спестят разходи на потребителите, съобщиха от компанията.
Adaptive Networks е визия за бъдещето, където мрежите се адаптират към потребителите, приложенията и нуждите на предприятието. Използвайки отворената мрежова платформа на HP ProCurve за основа, екосистемата HP ProCurve ONE („Отворената мрежова екосистема”) позволява на потребителите да интегрират широк набор от мрежови приложения и услуги на партньорите на компанията директно в инфраструктурата на HP ProCurve.
Новият софтуер HP ProCurve Data Center Connection Manager позволява автоматично предлагане на сървърни и мрежови ресурси във виртуализирани и традиционни среди, като по този начин информационните центрове намаляват оперативните си разходи.
Серията HP ProCurve 6600 добавя пет нови сървърни комутатора към портфолиото на HP, като така опростява управлението и поддръжката. Комутаторите са базирани на четвърто поколение мрежови платки HP ProCurve ProVision ASIC.
Изключвайки неизползвани портове и използвайки обърната система на въздушния поток, комутаторите HP ProCurve 6600 помагат да се намали потреблението на енергия и позволяват на потребителите да управляват ефективно системата за охлаждане на своите центрове.
Решенията на HP ProCurve и партньори ще се натъкнат на конкуренция от Dell и Cisco, които заедно ще предлагат решения "от край до край" за центрове за данни. Анализатори коментираха, че инициативата на двата гиганта е в отговор на партньорската програма на HP ProCurve.

Коментар