Силен ход на Dell, привлече Поликомп за дистрибутор

Американският компютърен гигант Dell потвърди високите си амбиции към българския пазар с ново партньорство.
Корпорацията подписа договор за дистрибуция с Поликомп, ключов доставчик на ИТ продукти в страната.
Партньорите ни ще могат да разчитат на разнообразна складова наличност, редовни доставки и конкурентни цени”, заявиха от българския дистрибутор.
Поликомп ще осигури също кредитни линии, маркетингови програми, актуална ценова и продуктова информация и логистична подкрепа за партньорите.
Гамата на Dell включва настолни компютри, сървъри и мрежови продукти, преносими компютри, лазерни принтери и многофункционални устройства, монитори и др. Тези продукти ще допълнят широкото портфолио на Поликомп, който следва курс към цялостно задоволяване на потребностите на партньорите – над 1200 дилъри, системни интегратори, търговски вериги и търговски фирми.
Поликомп ще осигурява професионални консултации и съдействие при избора на продукти и решения с марката Dell. За търговските специалисти ще бъдат организирани обучения и семинари, посочиха от дистрибутора.
През юли миналата година Dell отчете двукратно увеличение на продажбите в България. Представители на компанията отдадоха този резултат на самия пазар и на новите партньорства, които Dell сключи с дистрибутори и търговски вериги.
Привличането на играч от ранга на Поликом за дистрибутор разкрива амбициите на американската компания да завземе по-голям пазарен дял. Dell сравнително късно се активизира на българския пазар, предвид силното присъствие у нас на основния й конкурент в световен мащаб – HP.

Коментар