LG назначи нов регионален директор

Новият управляващ директор на LG за Централна и Южна Европа – Хьонг Тае Ким заема мястото на Бумсъп Лий, който е назначен за президент на британското дъщерно дружество на компанията (снимка: LG Electronics)

LG Electronics назначи Хьонг Тае Ким за нов управляващ директор на унгарското дъщерно дружество на компанията, координирайки търговските операции на 10 страни от Централна и Южна Европа – Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Македония, Черна гора, Румъния, Сърбия и Словения.

Бившият директор Бумсъп Лий продължава работата си в LG като президент на британското дъщерно дружество. Най-важната цел на новия президент е „да засили оценката на клиентите на LG като първокласна марка“, гласи официалното изявление от компанията.

Хьонг Ким се присъединява към LG през 1992 година. Започвайки на азиатския пазар, той е работил повече от 20 години в Северна Америка. Хьонг Ким е отговорен за пускането на OLED телевизори в САЩ – една от най-големите технологични иновации на компанията. Преди пристигането си в Унгария, той ръководи дейността на LG в Чехия и Словакия като управляващ директор.

Хьонг Ким определя Централна и Южна Европа като разнообразен регион, в който всеки пазар има своя собствена история и култура. Компанията ще пуска на него най-новите си премиум продукти, използващи изкуствен интелект – домакински уреди, мобилни продукти, климатиции технологични решения, подчерта новият регионален мениджър.

Коментар