SAP затвори втората си най-голяма покупка

Поглъщането на Qualtrics е втората по големина сделка в историята на SAP (снимка: SAP AG / Stephan Daub)

Разработчикът на корпоративен софтуер SAP финализира придобиването на Qualtrics – компания, която продава софтуер за анализ на данни. Сделката е на стойност 8 млрд. долара.

Заедно, SAP и Qualtrics могат – чрез обединение на данните на двете компании – да предложат уникални решения на пазара, които позволяват на клиентите да управляват ефективно веригите за доставки, мрежите, служителите и основните процеси.

Покупката на Qualtrics се явява втората по големина в историята на SAP, след придобиването на разработчика на софтуер за управление на разходите Concur в сделка на стойност 8,3 млрд. долара през 2014 г.

Шефът на SAP Бил Макдермот определи придобиването на Qualtrics като преобразуващо от гледна точка на потенциалния растеж и го сравни с поглъщането на фото-услугата Instagram от Facebook.

Обединението на SAP и Qualtrics е нова парадигма, сходна с глобалните промени, които настъпиха с появата на нови оперативни и интелигентни системи, както и на социалните мрежи, казва мениджърът, подчертавайки, че в момента SAP обхваща 77% от всички глобални транзакции.

Коментар