Core i3 става по-бърз без увеличаване на ядрата

Технологията Turbo Boost ще повиши значително производителността на новото поколение настолни процесори Core i3 (източник: Intel Corporation)

Процесорите Core i3 от ново поколение ще предложат значително по-висока производителност от своите предшественици, без да бъдат увеличавани броят на ядрата и базовата тактова честота, според информация от уебсайта на Dell.

Миналата седмица стана ясно, че новият Core i3-9100 може да не получи дори и най-малко повишаване на базовата честотата спрямо Core i3-8100. Друго е главното подобрение в чипа – настолен Core i3 (с изключение на Core i3-9350KF без GPU) за първи път ще поддържа технологията Turbo Boost.

На уеб сайта на Dell са публикувани характеристики на Core i3-9100, от които се вижда, че процесорът идва с технология Turbo Boost, която поддържа максимална тактова честота до 4,2GHz.

Това означава, че новото поколение настолни Core i3 процесори на Intel ще имат значително по-висока производителност от своите предшественици, макар и със същия брой ядра и без промяна на базовата тактова честота.

С подобна тактика, Intel ще конкурира с Core i3 младшите модели Ryzen на AMD, които засега печелят по съотношение цена-производителност.

Коментари по темата: „Core i3 става по-бърз без увеличаване на ядрата”

добавете коментар...

  1. Васев

    Това са само търговски трикове. Защото вероятно ще се окаже, че въпросните процесори могат да работят на Turbo Boost много кратко време. Например, 30 секунди. След което, заради прегряването, ще се връщат в нормалния си режим.

Коментар