Progress пуска нова платформа за професионални разработчици

Progress Kinvey е насочена към професионалисти – нейните възможности ускоряват процеса на разработка и позволяват създаване на преживявания за всички канали (източник: Progress)

Нова платформа за професионални разработчици на бизнес приложения обяви компанията Progress, която оперира и у нас, след като придоби Телерик. Progress Kinvey осигурява желаните от разработчиците висока продуктивност, пълен контрол и оперативна ефективност.

От компаниите се очаква да създават висококачествени приложения все по-бързо, поради което те се насочват към възможностите за разработка с малко код (low-code development), за да ускорят процеса. Традиционните платформи са ефективни за прости приложения и в повечето случаи не са достатъчни за по-сложни. Често те задължават разработчиците да работят с определен „фреймуърк“, което може да бъде неефективно и ограничаващо иновациите.

Новата платформа за създаване на приложения с малко код, обявена от Progress, се основава на опита на компанията в предоставяне на инструменти и технологии за разработчици. Progress Kinvey е насочена към професионалисти – нейните възможности ускоряват процеса на разработка и позволяват създаване на преживявания за всички канали, които работят „natively” на всички устройства и платформи, поясниха от компанията.

Базирана на JavaScript, платформата Progress Kinvey позволява на компаниите да създават преживяване в приложенията си чрез различни канали – native iOS и Android, уеб, чат и др. Тя осигурява съвременен безсървърен „back-end“ за оперативна ефективност, пълен контрол върху кода на приложението и възможности за управление на данни „от край до край“.

Progress Kinvey предлага следните ключови възможности и предимства:

  • Kinvey Studio: Инструмент за визуалнa разработка, който осигурява среда за разработка с малко код за бързо създаване на мобилни, уеб и чат базирани приложения.
  • Безсървърна архитектура: Kinvey управлява и автоматично скалира по сигурен начин инфраструктурите за бизнес приложения в данни, автентикация, микроуслуги и функции.
  • Kinvey Chat: Иновативна технология, базирана на изкуствен интелект, за бързо създаване и пускане на чатботове.
  • Kinvey Data Pipeline: Осигурява управление на данни и автентикация „от край до край“ от устройство към сорсови корпоративни системи.
  • Native Multi-channel: Kinvey позволява разработка и пускането на „native“ iOS, Android и уеб приложения.

„Традиционните платформи за създаване на приложения с малко код помагат на компаниите да пускат бързо много тактически приложения. Липсва им обаче възможността да предоставят високоскалируеми, истински ангажиращи и достъпни преживявания, консистентни в различните канали“, каза Дмитри Черевик, главен технологичен директор в Progress.

„От другия край на спектъра, с DIY проектите за разработка могат да се създават „high-touch“ преживявания. Те обаче са неефективни, бавни за пускане на пазара и скъпи за поддръжка. ИТ екипите трябва да се фокусират върху иновациите, а не върху инфраструктурата. Нашият фокус върху високата продуктивност на професионалните разработчици променя всичко това. Ние пускаме на пазара решение, което предлага най-доброто от двата свята – разработка с малко код, водеща до гъвкави, скалируеми приложения за всички канали“, допълни Черевик.

Новата платформа за професионални разработчици Kinvey Platform вече е достъпна от сайта на компанията.

Коментар