ТехноЛогика подкрепи ИТ образованието

Софтуерната компания ТехноЛогика финансира издаването и разпространението на втора част на “Сборник от задачи по програмиране на С++, Обектно-ориентирано програмиране”.

Сборникът съдържа задачи за самостоятелна подготовка по програмиране на С++, както и CD с техните решения. Предназначен е за ученици и студенти, изучаващи С++ и може да бъде намерен в книжарниците в страната.

ТехноЛогика направи дарение на екземпляри от първата част на “Сборник от задачи по програмиране, Увод в програмирането” на всички математически и природо-математическите гимназии в страната, където също се усеща необходимост от качествени учебни помагала за обучението на бъдещите ИТ специалисти.

Автори на втора част на учебното помагало отново са преподавателите от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски” доц. Магдалина Тодорова, Петър Армянов и Калин Георгиев.

Публикуването на сборника е част от инициативата на ТехноЛогика за издаване на учебници по дисциплини от специалност „Информационни системи” във ФМИ, която започна през 2008 г. Цялата издателска и разпространителска дейност се финансира и осъществява от софтуерната компания без финансови ползи за нея, подчертаха от ТехноЛогика.

“С този жест желаем максимално да подпомогнем академичната общност в осигуряването на необходимите за образованието учебници и помагала, както и да дадем възможност на повече автори да публикуват трудовете си”, коментираха от компанията в съобщение до медиите.

Наскоро ТехноЛогика получи първа награда в категорията „Инвеститор в знанието” от Българския форум на бизнес лидерите за програмата си „Инженерното образование – солидно и работещо”.

От няколко години компанията дава възможност за платен стаж на студенти-разработчици на софтуер. За повечето от участниците в програмата това е и началото на кариерата им като част от софтуерния екип на ТехноЛогика.

Коментар