Телекомът 1one увеличи WiMAX покритието с 20%

Операторът 1one увеличи покритието на своята WiMAX мрежа с 20% за последния месец и половина, съобщиха от компанията. В рамките на февруари предстои телекомът да добави към картата си на покритие още 9 града.
Миналата година 1one си постави за цел да увеличи покритието си с 30% през първото полугодие на 2009 г. Вече постигнатият ръст от 20% обещава преизпълнение на плана.
Възнамеряваме и занапред да поддържаме този динамичен темп на растеж, като до края на февруари планираме да имаме покритие и в градовете Лом, Момчилград, Пампорово, Перник, Поморие, Самоков, Сандански, Смолян и Силистра”, каза Станимир Попов, главен изпълнителен директор на 1one.
Към момента услугите, които 1one осъществява през WiMAX мрежа, включват пренос на глас и данни, както и видео разговори и видео наблюдение. В допълнение компанията предлага избор от над 40 онлайн телевизионни канала, като 30 от тях са безплатни.
Всеки абонат на 1one ползва безплатна електронна пощенска кутия с размер до 250 MB, както и хостинг до 50 MB.
От компанията наблегнаха на факта, че преносната мрежа на WiMAX е с по-слабо електромагнитно излъчване, в сравнение с базовите станции на мобилните оператори.
1one е запазена марка на Транс Телеком ЕАД, дъщерно дружество на Трансхолд България Холдинг, част от групата на Петрол Холдинг АД.

Коментар