Правилното внедряване на иновации движи развитието

Интернет на нещата разширява значително обхвата на информационните технологии и им позволява да влияят директно на заобикалящата ни среда, казва Анастас Шопов (източник: ERP.BG)

Навлизането на информационните технологии във всяка дейност и напредъка на компаниите в Индустрия 4.0 са ключови тенденции. Те оформят настоящето и бъдещето на компаниите, а концепции като IoT (интернет на нещата) имат потенциал да трансформират не само бизнеса, но и голяма част от обществените услуги, заяви Анастас Шопов, управляващ директор на софтуерната компания ERP.BG по време на форума Business Excellence 2022.

В основата на успешната дигиталната трансформация е използването на технологии, които дават възможност да се прави бизнес по изцяло нови модели, заяви мениджърът. Според него, основен фактор за растеж и развитие не е внедряването на иновации, а правилното им прилагане, което води до по-добри резултати за бизнеса.

„IoT е сред най-актуалните технологии днес. Преди време интернет даде възможност на хората да общуват помежду си по изцяло нов начин, а следващата стъпка е да включим и разни други неща в комуникацията. Както ние имаме сетива като вкус, допир, зрение и обоняние, благодарение на които правим преценка и изводи, така и IoT може да извлича данни от действителността и да ги трансформират в дигиталната среда“, поясни Шопов.

По неговите думи, IoT позволява да свържем реалния и дигиталния свят, а устройствата да „говорят“ помежду си. „Това ще ни даде неограничени възможности за автоматизация и тотално ще промени начина ни на работа и живот“, сподели Анастас Шопов.

Форумът Business Excellence акцентира върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и подпомагане на предприемачеството, в частност – върху бизнес превъзходството. То се свързва с прилагане на изключителни практики в организацията и постигане на високи резултати – интегрирана селекция от успешни практики, чрез които да развием бизнеса до най-доброто, което може да бъде.

Коментари по темата: „Правилното внедряване на иновации движи развитието”

добавете коментар...

  1. :о)

    Индустрия 4.0…. ? Ние тука май сме още на НУЛА.

Коментар