HP се включва във Формула 1 с екипа на ING Renault F1

Корпорацията HP обяви, че е сключила двугодишен договор за партньорство с екипа на ING Renault F1. Новината беше съобщена при представянето на новата кола на Рено – R29, в подразделението на компанията в Париж.
С цел ефективно извършване на необходимите изчисления и симулации при разработката на едноместните автомобили на Рено, HP оборудва центъра за изпитания във Великобритания със сървъри HP ProLiant BL456c за интегриране на работния процес и поддръжката.
HP предостави на отделите за дизайн и анализ работни станции HP xw6600 с триизмерни решения. Мобилните работни станции HP 8530w пък позволяват възстановяване и анализ на данни от работата на колите на пистата.
Значението на информационните технологии в света на Формула 1 е добре известно и затова ние се уповаваме на най-уважаваните и престижни инженери в света, отговарящи на нуждите ни”, каза по повод партньорството Флавио Бриаторе, управляващ директор на екипа на ING Renault F1.
Производителността и надеждността на нашите ИТ системи са от съществено значение по време на рали за фина настройка на дизайна, конструкцията и характеристиките на колата. Подписването на това споразумение за сътрудничество с HP е важна стъпка към запазването на високо равнище на конкурентност”, добави Гийом Жакмен, ИТ директор за екипа на ING Renault F1.

Коментар