Acronis отваря платформата си за външни разработчици

Acronis изгражда голяма екосистема около Acronis Cyber Platform (източник: Acronis)

Компанията за киберзащита Acronis обяви, че отваря основните си платформи за външни разработчици. Достъпът до Acronis Cyber Platform ще насърчи разширяването на функционалността на платформата и интеграцията на приложения.

Acronis Cyber Platform, която е в основата на съществуващите услуги на компанията, включва серия от приложно-програмни интерфейси (APIs), поддържани от комплекти за разработване на софтуер (SDK) и примерен код. Acronis отваря платформата с нови отворени API-та и предоставя достъп, който преди беше наличен само за избрани партньори като ConnectWise, Microsoft и Google.

Сега разработчиците могат да създават нови източници на данни, местоположения на данни и функционалности за управление на данни, както и да интегрират Acronis във своите приожения, системи и пазари. По този начин независимите софтуерни доставчици (ISVs), производителите на оборудване(OEMs), доставчиците на услуги, дистрибуторите и клиентите могат да генерират нови приходи и да решават по-голям брой казуси.

Понастоящем Acronis обслужва общност от 50 000 партньори, 500 000 компании и 5 000 000 крайни потребители, съобщиха от компанията, която оперира с развоен център и у нас.

Acronis Cyber Platform е в основата на съществуващите услуги на компанията (източник: Acronis)

През октомври т.г., по време на Acronis Cyber Summit в САЩ, компанията ще пусне новия си продукт Acronis Total Protect, който обединява в едно решение възможностите за създаване на резервни копия, киберсигурност и управление на системата.

Същевременно Acronis променя и търговската марка на продуктите си, за да отрази потенциала за растеж на киберзащитата, който представя компанията, и нейната партньорска екосистема. Платформата за доставчици на услуги Acronis Data Cloud става Acronis Cyber Cloud, а инфраструктурното решение Acronis Software Defined Infrastructure вече се нарича Acronis Cyber Infrastructure.

Acronis Cyber Platform в момента се намира в ранен етап на достъп. През този период е налична помощ за разработчиците. Цялостен достъп, официално обучение и сертифициране за Acronis Cyber Platform ще станат достъпни на изложението Acrobis Global Cyber Summit 2019 в Маями, Флорида, на 13-16 октомври тази година.

Коментар