Топ Дринкс съкрати ръчния труд с BI решение

Дистрибуторът на напитки Топ Дринкс завърши успешно внедряването на Business Intelligence решение, съобщиха от консултанта по проекта Балкан Сървисис.

Решението QlikView е съкратило значително времето и е намалило използването на ръчен труд за изготвяне на оперативни справки и оптимизиране работата на служителите.

В рамките на три месеца е изградена базата с данни и интерфейсите към основните системи, използвани в компанията. Направени са и множество справки за търговската и други дейности. Една от основните системи, източници на данни в компанията, е ERP решението Microsoft Axapta.

Топ Дринкс е избрал решението QlikView, заради лекотата при използване на системата от крайните потребители и практически нулевото време за обучение, посочи Павел Стефанов, директор на направление „Информация“ в дистрибутора.

Освен това програмата дава богати възможности за графично представяне на данните, сравнително високо бързодействие, лесно и бързо разработване на нови справки практически от всеки източник на данни.

Краткото време за обучение на крайните потребители позволява на екипа да се фокусира върху бизнес смисъла, който носят данните, а не върху софтуерната платформа, върху която е реализирано решението, допълни Стефанов.

“Текущите ни проблеми са свързани основно с изясняване на това от къде и какви данни да изтеглим от информационната ни система, което по същество е извън QlikView. Веднъж вкараме ли тези данни в QlikView, е само въпрос на часове преди потребителите да получат достъп до тях в систематизиран вид“, каза Ясен Иванов, старши специалист в направление „Информация“ в Топ Дринкс.

QlikView е посочено от IDC като най-бързо развиващото се BI решение в света.

Коментар