Ricoh CX1- снима със 120 кадъра в секунда

Фотоапаратът СХ1 на японската фирма Ricoh се отличава с 1/2.3-инчов CMOS сензор с 9.29 млн. ефективни пиксели и светлочувствителност от 80 до 1 600 единици ISO. Обективът има 7.1х оптически зум и от 4.8х до 34.1х цифров зум.
Обективът има 7.1х оптически зум и от 4.8х до 34.1х цифров зум.
Фотоапаратът е снадбен с най-новата матрица, която позволява скоростно снимане на до 120 кадъра в секунда при VGA качество. Заснетите в този режим изображения се записват в един файл в МР формат. Поредици от снимки с най-високо качество могат да се правят със скорост от 4 кадъра в секунда.
Към отличителните черти на СХ1 спадат режимът на многократна експозиция (подходящ за създаване на HDR изображения) и системата, която използва данните за червения и синия цвят за изчисляване стойността на зеления цвят.
 
Моделът СХ1 има 3-инчов TFT дисплей, съставен от 920 000 пиксели (VGA). Той има покритие за защита от замърсяване, срещу надраскване и не дава отблясъци.
 
Вградената памет е с капацитет 88 МВ, с възможност за разширение с карти от тип SD и SDHC.
 
CX1 използва новата технология за обработка на изображения Smooth Imaging Engine IV, която дава по-добра резолюция при снимки с висока чувствителност и намалява шума, без да се компрометира възпроизвеждането на цветовете.
Освен фотографии, Ricoh CX1 може да заснема видео със звук във формат AVI (съвместим с Open DML Motion JPEG) с разделитебна способност 640х480 пиксели.
Фотоапаратът има AV изход (NTSC/PAL) и USB порт.
Размерите на CX1 не превишават 102x58x28 мм, а теглото — 180 грама. Продажбите на Ricoh CX1 в Европа ще започнат в средата на март. Фотоапаратът ще се предлага в три цвята: черен, сребрист и розов.

Коментар