Данните за бизнеса – говорят експертите на Datamorphosis ‘19

Технологичното събитие Datamorphosis ‘19 ще дискутира темата за данните в организациите като актуален и надежден източник за анализ (източник: Инспирит)

Принципите и предизвикателства пред големите данни (big data), анализът, вземането на решения и последните тенденции в развитието им ще бъдат във фокуса на събитието Datamorphosis – част от технологичната конференция SQL Server 2019 Discovery Day, която ще се проведе на 13 юни в Бизнес център „Capital Fort”.

Традиционна за SQL Server общността в България, конференцията ще има две насоки тази година. Техническата е изпълнена със сесии, посветени на новата версия 2019 на SQL Server, AI и BI и QUIZ (викторина), в която участниците ще са разделени на състезаващи се отбори, поясниха организаторите от Инспирит.

Втората насоченост отразява разбирането на Инспирит, че технологията трябва да е движеща сила за бизнеса, и е посветена на трансформацията на данните в компаниите – Datamorphosis ’19.

В този бизнес панел са предвидени лекции и дискусии за това как данните в организацията могат да бъдат актуален и надежден източник за анализ – визуализирани така, че да дават ясна представа за състоянието и тенденциите за развитие на бизнеса, да са добра основа за управленските решения в организацията.

Ще се разгледат и принципи и предизвикателства пред големите данни, анализирането им, вземането на решения, както и последните насоки за развитието им.

В програмата на конференцията са включени сесии, свързани с подходите за внедряване на решения за бизнес анализ (Business Intelligence), незабавните ползи от тях, както и възможностите за така наречения Self Service BI с използване на лесен за усвояване дори от непрофесионални анализатори инструментариум.

Бизнес сесиите ще се проведат паралелно с техническите лекции, водени от добре познатите, с дългогодишен опит експерти на Инспирит – Маргарита Наумова, Иван Донев, Розалина Захариева, Красимир Дончев, както и от гост-лектори на събитието.

Datamorphosis ’19, като част от конференцията SQL Server 2019 Discovery Day, ще се проведе на 13-ти юни, от 09:30 до 14:30 ч. в София, Бизнес център „Capital Fort”. Участието в събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация. 80% от местата вече са заети, уточниха организаторите.