Технология на Progress свързва дизайнери и разработчици

UX дизайнерът е критична част от всеки съвременен екип за разработка на приложения и е необходимо да работи рамо до рамо с разработчиците (източник: CCO Public Domain)

Ново решение на софтуерната компания Progress свързва дизайнерите и разработчиците в процеса на създаване на приложения. Progress Unite UX е първото по рода си DesignOps решение, заявиха от американската компания, която придоби Телерик и разработва част от продуктите си у нас.

Progress Unite UX се интегрира със съществуващите инструменти за дизайн, за да превърне автоматично дизайна в „pixel-perfect front-end“ код. В момента е налична предварителна (preview) версия на Progress Unite UX, разработена от екипа на Progress в България и представена за първи път на глобалната конференция ProgressNEXT по-рано този месец във Флорида, САЩ.

UX дизайнерът е критична част от всеки съвременен екип за разработка на приложения и е необходимо да работи рамо до рамо с разработчиците. Използването на различни инструменти обаче води до предизвикателства в съвместната им работа.

Дизайн моделите могат да варират от скрийншот до код, които разработчиците трябва да превърнат в работещ код. Резултатът често е множество итерации в работния процес и по-бавно пускане на приложението на пазара. Накрая финалното потребителско преживяване (User Experience, UX) често не съвпада с първоначално желания дизайн.

Progress Unite UX ускорява продуктивността на екипа и позволява създаване на желания UX чрез иновативен цикличен работен процес между дизайнерите и разработчиците. Решението комбинира плъгини и библиотеки към популярни инструменти за дизайн и създава насоки, в рамките на които дизайнерите могат да работят.

Дизайн файловете се експортват към „MetaBridge“ файлова структура, която след това се отваря в Unite UX Studio. Там „MetaBridge“ се превежда или в Angular, или в React front-end код. Unite UX е проектиран да генерира код към редица популярни фреймуърк платформи.

Коментар