Искат да лишат Huawei и от microSD слот

Смартфоните на Huawei може скоро да останат без microSD слот за карти памет (снимка: Huawei)

Лавина от проблеми се стовари върху Huawei, след като правителството на САЩ постави втория по големина производител на смартфони в света в черния списък. Компании и организации, които имат досег с американски технологии, се присъединяват към бойкота на Вашингтон и застрашават сериозно бизнеса на китайския гигант.

Поредният удар идва от браншовата организация SD Association, която извади Huawei от списъка си с партньори. Това на практика означава, че на китайския производител няма да бъде разрешено в бъдещите си продукти да поддържа слотове за карти памет SD или microSD.

Както и повечето от останалите компании и организации, SD Association не направи публично изявление за санкцията срещу Huawei. Но премахването на компанията от списъка с членове на асоциацията е дори по-силно послание отколкото официално изявление.

Макар че в света на Android устройствата се наблюдава тенденция на отказ от разширителните слотове за microSD карти, те продължават да присъстват дори в по-скъпите смартфони. Под заплаха от решението на SD Association са смартфоните Huawei и Honor от средно и начално ниво, тъй като обикновено тези модели се доставят с малък обем флаш памет и microSD слотът е необходим за разширение.

Вероятно Huawei е очаквала подобно развитие на събитията, за което намекна и основателят на компанията Рей Женфей, и разработи технологията nanoSD – Huawei NM Card. За да отговори на търсенето, компанията ще трябва да увеличи производството и да намали цените на nanoSD картите.

Коментари по темата: „Искат да лишат Huawei и от microSD слот”

добавете коментар...

  1. ха

    Голяма заблуда е, че само компании партньори могат да използват SD слотове. Тук по-скоро този не-стандарт “nanoSD” има за цел картите памет на Huawei да си бъдат само за техните продукти. Така ще могат да свалят цените на картите, без от това да може да се възползва конкуренцията. Вероятно това е и бил смисъла на присъствието в списъка при SD Association – производителите да следват общи стандарти, за да не си правят мръсно един на друг и да има конкуренция.

  2. Марио

    Ами то така се зараждат световните войни то че ще има трета ще има въпросът е кога. Уж се стремим към единство на цялата планета ама има още доста да се извърви до тогава че да се загърбят различията може да ни обедини само заплаха извън нашата планета.

  3. Българин

    Последни напъни на западащата империя САЩ да се върне обратно на върха. Но вече живеем в многополярен свят. САЩ е добре да свикват с новата реалност. Тези удари срещу Хуавей ще имат ефект колкото санкциите им срещу Русия – първата година. После вече просто ще загубят контрол над тези, които са санкционирали.

  4. Той

    Всякакви служби следят хората чрез Андроид, приложения, Уиндоус 10 и т.н. , но китайците посегнаха над Европа и Северна Америка чрез Хуауей и получиха мощен ритник по ръката. Монголоидите нямат шанс да владеят Европа и Щатите.

  5. Lordoff

    Просто по-агресивни преговори. Китайците си понярваха колко са велеки, блокират гугъл и фийсбук на тяхна територия и т.н. Прасто им отвръщат реципрочно.

  6. Любопитен

    Какъв е този Тоталитарен свят в които живеем ???

    Какво стана с демокрацията ?

    Половината свят се поддава на внушенията на един луд блондин.

  7. Йордан

    Ще ги съсипят.

Коментар