Софтуер за тестове на HP намалява разходите на компаниите

HP пусна нови софтуерни продукти и услуги, чрез които ИТ организациите ще могат да управляват производителността на приложенията през целия им жизнен цикъл.

Корпоративният пакет HP Performance Center 9.5 включва софтуера HP LoadRunner, който тества времето за отговор на приложението при натоварване с очаквания брой клиенти. Потребителите могат да валидират производителността на приложенията спрямо изискванията на бизнеса и да намалят рисковете, свързани с разгръщане и актуализиране на приложения, посочиха от HP.

Компанията обнови и услугите за управление на жизнения цикъл на приложения. ИТ организациите ще могат да създават „центрове за управление на качеството”, за да увеличат ефективността на приложенията и да намалят ИТ разходите си по следващата поддръжка.

Новите предложения на HP насочват ИТ организациите към бизнес-ориентиран, вместо технологичен модел на жизнения цикъл на приложенията. Този подход ще им помогне да се съсредоточат върху изискванията на бизнеса и да отговорят по-добре на очакванията за обслужване.

Налице е тясна връзка между производителността на приложенията и удовлетворението на потребителите,” каза Тереза Лановиц, основател на анализаторската фирма voke inc.

Предприятията могат да увеличат конкурентното си предимство като включат производителността в целия жизнен цикъл на приложенията – предварително определяне на изискванията за производителност, тестване с цел премахване на дефекти преди пускането на приложенията в производство и следене на производителността по време на производството”, допълни Лановиц.

Голям брой потребители на HP Performance Center възприемат модела Center of Excellence (COE). Според скорошно изследване на voke, организациите, преминали на COE, са постигнали по-висока ефективност на ресурсите и по-високо качество и са получили възможност за споделяне на уменията и запазване на квалифицираните служители.

Коментар