Българската ИКТ индустрия се представя на CeBIT

Българската информационна и комуникационна индустрия ще бъде представена по време на едно от най-големите световни изложения в областта на информационните технологии – CeBIT 2009 от 3 до 8 март в Германия.
Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) традиционно организира форуми с международно участие в рамките на експото. Тази година Денят на българската ИКТ индустрия ще се проведе на 5 март в Конгресния център, зала 13/14.
Представянето на българската ИКТ индустрия традиционно се подпомага от ДАИТС и Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия. На националния щанд тази година ще бъдат представени фирмите Селматик ООД, NG системс, Бианор, Микроинвест, Мусала софт, Онлинет ООД, Интегрирани системни лаборатории ООД, Орак инженеринг.
На форума ДАИТС ще представи ИКТ програми и проекти, които са насочени към създаване на условия за насърчаване на конкурентоспособността на сектора като част от държавната политика в сферата на информационните технологии и съобщенията.
Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) ще очертае значението, което имат националните или регионални асоциации в областта на ИТ за подпомагане на конкурентното развитие на местните малки и средни предприятия за ИКТ, с акцент върху България като софтуерен регионален център.
По време на форума ще бъде обсъдена една от най-актуалните теми в световен мащаб – финансовата криза и нейното отражение в сектора, съобщиха от ДАИТС.

Коментар