Apple ще ремонтира безплатно опасни MacBook Pro

Част от ноутбуците MacBook Pro, доставени на пазара в периода от септември 2015 г. до февруари 2017 г., имат проблем с прегряване на батерията (снимка: CCO Public Domain)

Apple обяви кампания за безплатно ремонтиране на някои стари модели MacBook Pro с дисплей Retina, заради риск от прегряване на батерията, което може да доведе до възпламеняване на ноутбука. Причината за прегряването не се съобщава.

Проблемът засяга част от ноутбуците, доставени на пазара в периода от септември 2015 г. до февруари 2017 г., съобщи The Verge, позовавайки се на официална информация от компанията. Притежателите на MacBook Pro могат да проверят дали техните ноутбуци са засегнати от проблема по серийния номер в сайта за поддръжка на Apple.

В рамките на програмата Apple ще заменя безплатно батериите на лаптопите. За целта собствениците на MacBook Pro трябва да оставят компютрите си в някой от сервизните центрове на Apple. Ремонтът ще отнеме от една до две седмици.

Проблемът с прегряването на батериите не засяга други ноутбуци на Apple, продадени в същия период, уверяват от компанията. Миналата година производителят също отзова от пазара някои 13-инчови модели MacBook Pro, заради проблем с батерията, но тогава нямаше риск за безопасността на потребителите.

Известният анализатор на процесите в Apple Минг-Чи Куо прогнозира по-рано, че през настоящата година компанията от Купертино ще пусне на пазара съвършено нов 16-инчов модел MacBook Pro.

Коментар