Роуд шоу представя най-новото от Microsoft

Майкрософт България стартира най-мащабното представяне на нови продукти в историята на компанията. Операционна система Windows Vista, офис пакетът Office System 2007 и сървърният софтуер Exchange Server 2007 ще бъдат представени едновременно в световен мащаб.
Партньорите на Майкрософт България, българските бизнес потребители и медиите ще имат възможност да видят и тестват новите продукти по време на първото по мащабите си роуд шоу, което ще се проведе през октомври и ноември в 5 български града – Русе,Варна, Бургас, Пловдив и София.
Стартът на инициативата е на 9 октомври в Русе, в хотел „Дунав плаза”, където ще бъде направена презентация на трите нови продукта. Роуд шоуто ще бъде съпътствано и от мобилен демонстрационен център – специален автобус, оборудван с най-съвременни хардуерни решения с инсталираните нови продукти на Майкрософт.
Вторият етап от масираната кампания за представяне на Windows Vista, Office System 2007 и Exchange Server 2007 ще бъде роуд шоу, предназначено специално за академичната общност. То ще стартира на 23 октомври в Пловдив и ще се проведе в 15 университета в 8 града в цялата страна – Пловдив, Бургас, Варна, София, Свищов, Русе, Габрово и Благоевград.
Windows Vista е коренно различна операционна система и дава начало на следващо поколение софтуер с интуитивен дизайн и изтънчен интерфейс, казват от компанията. Близка до естествената работна среда на човек, Windows Vista е много по-лесна, по-бърза и по-увлекателна за работа, посочват още от Microsoft.
Серията Office System 2007 включва над 25 компонента, като най-известни са клиентските приложения Office Word, Office Excel, Office PowerPoint и Office Access. Всички те са с изцяло нов и опростен интерфейс и дават нови възможности за по-ефективна и продуктивна работа с информацията.
Microsoft Exchange Server 2007 e новият 64-битов, по-стабилен и по-сигурен сървър за електронна поща. Софтуерът идва с увеличен капацитет на пощенската кутия, проверка и изпращане на е-поща по телефона, интеграция с телефонната централа на фирмата и консолидирана пощенска кутия – възможност за получаване на гласови съобщения, е-поща и гласови бележки от проведени телефонни разговори.

Коментар