Google Drive става достъпен офлайн от браузъра Chrome

Google тества бета версия на нова функция за офлайн достъп до файлове от Google Drive (илюстрация: Google Blog)

Облачните услуги за съхранение на данни стават все по-популярни, но при лоша интернет връзка, потребителите изпитват трудности с достъпа до файловете. Подобрение в клауд хранилището Google Drive обещава да реши подобни проблеми.

В момента Google тества бета версия на нова функционалност, която ще позволи на потребителите да получат автономен, офлайн достъп до избрани файлове. Те ще могат да ползват PDF-и, документи от Microsoft Office и други файлове, съхранявани на диска, в офлайн режим, съобщи Engadget.

Тестовете са отворени за потребители на услугата G Suite, които ползват браузър Chrome. За целта е необходимо да включат офлайн режима в настройките на диска или само на отделни файлове. След влизане в собствения си G Suite акаунт, потребителите ще могат да маркират кои файлове да бъдат достъпни офлайн.

Новата функция засега не е налична за потребители на платформа Chrome OS, под чието управление работят хромбуците, но в бъдеще Google ще преодолее това ограничение. Все още няма яснота дали функцията ще може да се ползва и в браузъри, различни от Chrome.

Коментар