Your Phone сближава Android и Windows 10

Your Phone позволява лесно прехвърляне и преглеждане на снимки от мобилно устройство на компютър (екранна снимка: Your Phone)

Microsoft активно интегрира Android смартфоните и Windows компютрите с помощта на приложението Your Phone, което се появи за първи път в ранните бета версии на Windows 10 (1903). Сега излиза нова версия, която разширява взаимодействието между двете платформи.

Обновеният You Phone позволява на собствениците на Android смартфони да получават в Windows всичките уведомления от мобилното си устройство. Това се отнася за съобщенията от Messenger, Facebook, Twitter и други услуги.

В същото време работи и обратната връзка. Ако потребителят прочете и изтрие известието на Windows компютъра, то ще бъде премахнато и от Android смартфона.

Новата версия на приложението дава възможност не само за преглеждане на съобщенията, но и за писане в месинджъра с пълнофункционална клавиатура. В допълнение, Your Phone позволява прехвърляне на снимки от мобилно устройство на компютър, преглеждането им и т.н.

Your Phone поддържа писане в месинджъра с пълнофункционална клавиатура (екранна снимка: Your Phone)

Приложението изисква смартфон с Android 7.0 или по-нова версия и компютър с инсталиран Windows 10 Aprli 2018 Update (версия 1803) или Windows 10 May 2019 Update (версия 1903). Новата версия е достъпна за изтегляне от магазина за Windows приложения.

Не е изненадващо, че Microsoft разширява интеграцията с Android. След фиаското със собствената си мобилна операционна система, Редмънд се опитват да навакса изоставането с приложения и други функционалности.

Даунлоуд: Your Phone

Коментари по темата: „Your Phone сближава Android и Windows 10”

добавете коментар...

  1. mimosh

    То хубаво, ама защо ми трябва да имам акаунт в майкрософт за да работи.

    KDE Connect работи без акаунт, просто сдвояваш двете у-ва, жалко че е неизползваемо.

Коментар