Raritan подобрява управлението на захранването в центровете за данни

Компанията Raritan предложи допълнителни възможности за управление на захранването в центровете за данни чрез софтуера Power IQ, съобщиха от дистрибутора на продукта у нас – фирма НЕТ ИС.
Новите аналитични възможности на Power IQ осигуряват цялостна и точна представа за потреблението на енергия в информационните центрове и отдалечените офиси.
Power IQ проследява и записва информация за потреблението на енергия от наличното ИТ оборудване, като по този начин помага на мениджърите да анализират въпросите, свързани със захранването – от разходите за електроенергия до вместимостта на комуникационните шкафове и ефективното функциониране на техниката.
Софтуерът дава пълна информация за захранването, анализирайки ИТ оборудването, което е включено към Dominion PX PDU-та или пък към други такива устройства в комуникационните шкафове. Power IQ също така проследява температурата и влажността в шкафа, отчетени от сензорите на Dominion PX.
Информацията се предоставя чрез графики и отчети, чиято форма може да бъде променяна съобразно специфичните нужди на потребителите. Допълнително удобство е възможността за достъп до тях откъдето и да е посредством Power IQ уеб базиран интерфейс.
Отчетите могат лесно да бъдат приспособени да показват консумираната енергия за който и да е дефиниран период и за всяка точка, откъдето токът влиза в сградата – от извода към PDU-то, през кръговите прекъсвачи и главния прекъсвач до информационния център и така за цялата сграда.
Софтуерът също така може да предоставя информация за захранването, използвано от конкретен отдел или бизнес единица, от приложение или пък група офиси или други обекти.
Една финансова компания, например, използва енергийните решения на Raritan да установи, че може да повиши температурата на въздуха с 3 градуса в помещението, където се намира нейният информационен център и въпреки това да отговори на изискванията за охлаждане на оборудването. Тази промяна осигури на компанията намаление на разходите за аклиматизация с 15%, посочиха от Raritan.
Компаниите за хостинг услуги, чиито сървърни шкафове съдържат ИТ оборудване, предназначено за голям брой клиенти, могат чрез Power IQ да изготвят сметки на клиентите си за изразходваната за тях енергия.
Софтуерът дава отчети и за екологични инициативи. Чрез тях дадена технологична компания може да следи и потвърждава намаляването на емисиите на въглероден двуокис в своя информационен център.
Power IQ 1.3 се предлага от НЕТ ИС в два модела – виртуално приспособление и хардуерно устройство. Виртуалното приспособление е тествано за работа върху клиентска VMware платформа, спестявайки пространство в шкафа и намалявайки енергийните и хардуерните разходи. Хардуерното приспособление е ключово решение за сървъри от корпоративен клас.

Коментар