AMD реши проблеми на Ryzen с обновен драйвер

Нов драйвер на AMD решава проблем с 3-то поколение Ryzen процесори (снимка: AMD)

AMD обяви важна актуализация по отношение на софтуерните инструменти за мониторинг, които отчитат неочаквано поведение на 3-тото поколение AMD Ryzen процесори в десктопа на Windows.

В момента е достъпен за изтегляне новият драйвер на чипсета (версия 1.07.29), който позволява на актуализиран „AMD Ryzen Балансиран план за управлене на енергията” да разреши проблема.

Освен това новият AMD Ryzen Master (версия 2.0.0.1225+) е актуализиран с методики за отчитане на напрежението и температурата, които отразяват по-реалистично поведението на CPU-то.

Тази актуализация не е необходима на потребителите на предишните поколения AMD Ryzen продукти, затова не е нужно инсталирането на драйвер на чипсета, уточняват от компанията.

Новият драйвер на чипсета съдържа и бета решение за Destiny 2, като разрешава проблема на някои потребители, които не успяват да пуснат играта.

За адресиране на други софтуерни заглавия, които би могло да бъдат засегнати, ще има ново цялостно решение в бъдещите AGESA 1003ABB производствени BIOS-и от производителите на AM4 дънни платки. Те ще бъдат налични няколко седмици след обстойни тестове за контрол на качеството.

Коментар