Анализатор: Замяната на Android е практически невъзможна

Замяната на Android в смартфоните е практически невъзможна, смята анализатор от CCS Insight (снимка: CCO Public Domain)

Създаването на собствена операционна система от Huawei е „неизбежно”, предвид трудностите, с които се сблъска китайският производител на телекомуникационно оборудване и мобилни устройства след санкциите от САЩ, коментира анализаторът от CCS Insight Бен Ууд.

Според пазарния наблюдател, Harmony OS ще даде предимства на Huawei в различни сегменти, които не са свързани със смартфоните. „Но замяната на Android е практически невъзможна”, казва Бен Ууд.

Huawei позиционира Harmony OS като лека и компактна операционна система с богата функционалност. Първоначално платформата ще се използва на различни „умни” устройства, като смарт часовници, телевизори, високоговорители и бордови компютри за автомобили. Така компанията се надява да създаде пълноценна интегрирана екосистема.

Според Ричард Ю, ръководител на потребителския бизнес на Huawei, Harmony OS е „напълно различна от Android и iOS”, а компанията е готова да внедри операционната си система и в смартфоните, ако е необходимо. Въпреки това, Huawei ще даде „приоритет” на Android, стига да може да я използва, казва Ю.

Според Блумбърг, САЩ възнамеряват да отложат издаването на лицензи на американските компании, които искат да си сътрудничат с Huawei, на фона на подновената враждебност в търговските преговори с Китай.

Коментари по темата: „Анализатор: Замяната на Android е практически невъзможна”

добавете коментар...

  1. dedo

    Абе дечица мои – след 500 години ще могат да се съживяват мъртви – ха сега скочете от някой небостъргач! Хипотезите ВИНАГИ са въжможни … в бъдещето!

  2. Az

    Това, че нещо не съществува сега, не означава, че не може да бъде създадено след 10, 15 или 20 години! Анадънму, “гений”?

  3. Az

    Абе, деде, преди 500г всички са “знаели”, че Земята е Центъра на Вселената, но в момента не е точно така! Преди 150г всички са “знаели”, че не може да съществува летящ обект по-тежък от въздуха! Сега, обаче, си летим наляво-надясно или бъркам, а?

  4. dedo

    Тъй де – сам виждаш колко уклончив и двусмислен(безсмислен) е такъв израз!
    Нямало незаменими неща ама май зависело от туй-онуй и тъй нататък…

  5. Българин

    Android да не е нещо спуснато отгоре. До преди 10 години нямаше такова нещо. Разработиха го като система с отворен код. В разработката са се включили програмисти от цял свят. Не виждам проблем защо да не се направи и друга операционна система.

  6. ..

    дедо, дедоооо, дедо 😀

    То и Китай е незаменим производител на много стоки – тук и сега.

    Но, лека полека компаниите диверсифицират.

    Изразът “няма незаменими неща” далеч не фиксира момента във времето, нито означава, че ще заместителят ще е 1:1.

    В рамките на някакво време, с определени компромиси, всичко и всеки може да бъде заменен.

    Мен в колко фирми ме заменят с 2-3 маймуни – хем потресаващ резултат, хем повече пари плащат – но, ме заменят и не се притесняват като си тръгвам.

  7. дедо

    Има – пробвай да замениш Земята – тук и сега ! Това тъпо клише го повтаряте като зомбита – имаш един живот, пробвай да го замениш?!

  8. Anonymous

    няма незаменими неща

Коментар