Motorola въвежда нов мобилен бизнес компютър

Устройство с джобен размер, създадено за използване от мобилните служители на фирмите, пусна на пазара у нас Motorola.
МС55 е най-малкото и леко EDA (Enterprise Digital Assistant) устройство в своя клас, като съчетава в себе си възможностите на VoIP телефон, мобилен компютър, баркод скенер и цветна камера, съобщиха от Баркод Системи България ЕООД, партньор на американския производител.
Моделът използва мощен процесор Intel XScale PXA270 520MHz с ниска консумация на енергия.
Мобилното устройство работи под управлението на операционна система Microsoft Windows Mobile 6.1 Classic, която позволява по-голям обмен на данни с вече съществуващата фирмена инфраструктура, по-високо ниво на сигурност и по-голяма гъвкавост на платформата за развитие.
Нормалното функциониране на приложенията се гарантира от 128MB RAM/256MB ROM памет. MC55 има MicroSD слот за допълнителна памет до 2GB.
Устройството е снабдено с 3.5-инчов QVGA сензорен екран. Възможността да улавя снимки с висока резолюция, документи и подписи, също както и 1D и 2D баркодове, подобрява автоматизацията на процесите, повишава продуктивността и намалява броя на грешките, посочиха от Баркод Системи.
Освен възможностите за автоматично улавяне на данни, МС55 предлага много опции за ръчно въвеждане на информация – цифрово, QWERTY, QWERTZ, AZERTY и NAV PIM.
MC55 поддържа голямо разнообразие от методи за комуникация. Във всички конфигурации на мобилния компютър се включват USB, WPAN (Bluetooth v2.0 Enhanced Data Rate) и WLAN (802.11 a/b/g), което позволява управление на множество периферни устройства – принтери, хендсфри и др.
В допълнение, MC5574 разполага с Wireless WAN (GSM GPRS EDGE 2.5G) и интегриран GPS модул, който може да се използва от стандартните навигационни системи, но е подходящ и за по-сложни бизнес приложения.
Новият мобилен компютър на Motorola е решение за нуждите на мобилния бизнес, като улеснява служителите и търговските представители с актуална информация за складови наличности, история на потребителските поръчки, плащания и запитвания по всяко време и навсякъде.
Motorola MC55 намира приложение в разносната търговия, търговските обекти и складове, транспорта и логистиката, както и в сферата на услугите.

Коментар