Gmail ще коригира грешки в писмата с изкуствен интелект

Потребителите на Gmail ще получат интелигентен помощник при писане на имейли (снимка: CCO Public Domain)

Нова функция с изкуствен интелект ще позволи на Gmail, най-популярната услуга за имейл, автоматично да коригира грешки в кореспонденцията на потребителите, съобщи Gizmodo.

След като напишат електронни съобщения (имейли), потребителите обикновено прочитат текста, за да открият и коригират печатни и граматически грешки. За да опростят процеса на взаимодействие с Gmail, разработчиците на Google са интегрирали функция за корекция на правописа и граматиката, която работи автоматично.

Новата функция в Gmail работи подобно на инструмента за проверка на правописа и граматиката, който се появи в Google Docs през февруари тази година. В процеса на въвеждане системата анализира написаното и след това подчертава често срещаните граматически и правописни грешки със сини и червени вълнообразни линии.

За да приеме корекцията, потребителят трябва просто да кликне върху маркираната дума. В допълнение, коригираните думи също ще бъдат маркирани, така че потребителят да може да отмени промените, ако е необходимо.

Функцията за коригиране на грешки работи на базата на AI технология с машинно самообучение, което й помага да идентифицира не само често срещани грешки, но също така да бъде полезен инструмент и в по-сложни случаи.

В момента функцията поддържа само английски език. Тя ще е от полза за хора, за които английският не е роден език, но редовно трябва да пишат съобщения на него.

В началния етап, през следващите няколко седмици, проверката на правописа и граматиката ще стане достъпна за потребители на услугата G Suite. По-широкото разпространение на новия инструмент за частни потребители на е-пощата Gmail вероятно ще отнеме повече време.

Коментари по темата: „Gmail ще коригира грешки в писмата с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Йордан

    “Gmail ще коригира грешки в писмата с изкуствен интелект”

    Какви са тези писма с изкуствен интелект? Не е ли по-добре заглавието да е “Gmail ще коригира с изкуствен интелект грешки в писмата”?

Коментар