Huawei обвини САЩ в кибератаки и сплашване

Вашингтон използва заплахи и сплашване на бивши и настоящи служители на Huawei, които завършват с арести, казват от китайската компания (снимка: Huawei)

Huawei Technologies, водещият производител на телекомуникационно оборудване и смартфони, базиран в Китай, обвини публично правителството на САЩ в незаконни действия срещу компанията и нейните служители.

В официалния акаунт на Huawei в Twitter се казва, че американските власти се опитват да подкопаят работата на Huawei с всеки инструмент, с който разполагат, предаде SiliconAngle.

„Факт e, че твърденията на американското правителство не са подкрепени с доказателства. Ние осъждаме тези действия, чиято цел е да дискредитират компанията”, казват от Huawei.

Според китайската компания, Вашингтон използва кибератаки срещу вътрешната мрежа на Huawei, заплахи и сплашване на бивши и настоящи служители, които завършват с арести. Понякога за това се използват агентите на ФБР, твърдят от Huawei.

Това изявление идва след като Уол Стрийт Джърнъл публикува статия, в която заявява, че Huawei е обект на ново разследване на Министерството на правосъдието  на САЩ за кражба на технологии.

Според американската медия, от кражба на технологии се е оплакал португалски производител на мултимедийно оборудване. Новите обвинения могат да доведат до призоваване на ръководителите на Huawei в съд в Ню Йорк.

Коментар