iPhone 11 и какво още да очакваме от Apple днес

Всяка година през септември Apple представя нова линия айфони и сега няма да е по-различно (снимка: Apple)

По-късно днес Apple ще проведе специално събитие под наслов „By Innovation only”, за да представи новия iPhone 11, но също така се очаква компанията от Купертино да направи редица други обявления.

Всяка година през септември Apple представя нова линия айфони и сега няма да е по-различно. Според предварителните информации, технологичният гигант ще разкрие пред журналисти от цял свят смартфона iPhone 11. Не е сигурно, че новият модел ще носи номер 11, но поне два айфона ще бъдат обявени тази вечер.

Слуховете сочат, че Apple ще повдигне завесата пред най-добрия си iPhone досега, с дългоочаквани функции като поддръжка на Apple Pencil, усъвършенствана камера, нови цветове, нови компоненти, поддръжка на 5G и вероятно нови дисплейни технологии.

Според различни източници, Apple ще обяви също смарт часовника Watch Series 5, който може да включва функционалност за проследяване на съня, както и Bluetooth тракер – той ще помогне на потребителите на iPhone да намерят различни неща в обхвата на тяхната безжична Bluetooth връзка.

Освен това би трябвало Apple да обяви официалната дата за пускане на операционните системи iOS 13, iPadOS 13, macOS Catalina 10.15, watchOS 6 и tvOS 13, които трябва да излязат по-късно този месец – най-вероятно следващата седмица. А още днес GM (Golden Master) версиите трябва да бъдат на разположение на разработчиците.

Също така компанията може да разкаже повече за предстоящите си нови услуги, като например Apple TV+ за видео и Apple Arcade за игри, които бяха обявени това лято на конференцията за разработчици WWDC 2019. И както винаги, Apple може да изненада публиката с „One more thing”, разкривайки нещо, което не очакваме.

Специалното събитие „By Innovation Only” започва в театъра „Стив Джобс” в Купертино днес от 19:00 ч. българско време.

Коментар