Бивш шеф на Citrix стана вицепрезидент на Acronis

Кирил Татаринов вече е заместник-председател на борда на директорите на Acronis (снимка: Citrix / YouTube)

Компанията за киберзащита Acronis, която оперира и на нашия пазар с голям развоен център, обяви назначаването на Кирил Татаринов за изпълнителен заместник-председател на борда на директорите. Той влезе в борда на Acronis през декември м.г.

През януари 2016 г. Кирил Татаринов оглави разработчика на софтуер за виртуализация Citrix, а година и половина по-късно подаде оставка, но причините за това не бяха уточнени.

Acronis ще се възползва от опита на Татаринов в прилагането на ефективни стратегии за разработка на софтуер, от неговите задълбочени познания в областта на корпоративните ИТ и умения за изграждане на успешни канали за партньорство.

Кирил Татаринов прекара осем години в BMC Software, след което през 2002 г. се присъедини към Microsoft. През 2007 г. той оглави отдела Microsoft Business Solutions, който се занимава с разработване на корпоративен софтуер за линията Dynamics. Благодарение на Татаринов, дивизията удвои приходите си, увеличи рентабилността и преобрази бизнеса си с облачни технологии.

Към момента Кирил Татаринов е член на съвета на директорите на Avaloq и Acumatica, а също така съветва редица технологични стартъпи и инвестиционни фирми.

Коментар