Технология на AMD повишава резкостта на изображенията

RIS технологията за графични карти Radeon подобрява визуалните изживявания при високи кадрови скорости на дисплеи с много висока резолюция (снимка: AMD видео)

Новата технология за повишаване резкостта на изображението Radeon Image Sharpening (RIS) вече е достъпна и за графичните карти Radeon RX 570, RX 580 и RX 590, както и за RX 470, и RX 480, съобщи AMD.

С най-новия драйвер Radeon Software Adrenalin Edition мейнстрийм геймърите с Radeon графика ще получат същите изключително ясни изображения, каквито серията Radeon RX 5700 GPU осигурява за много AAA, eСпорт и инди игри.

RIS е интелигентен, контрастно-адаптивен алгоритъм за повишаване на резкостта, който носи по-голяма яснота в изображенията, смекчени преди това от ефектите на пост-обработката, като на практика не влияе на производителността в игрите.

С Radeon графичните карти, RIS технологията подобрява визуалните изживявания при високи кадрови скорости на дисплеи с много висока резолюция.

RIS работи с DirectX 12 и Vulkan заглавията на графичните карти Radeon RX 570, RX 580, RX 590, RX 470 и RX 480 и се активира в Radeon Software, така че за разработчиците на игри не е нужно те самите да вграждат поддръжка на технологията в своите игри.

Даунлоуд: Radeon Software Adrenalin Edition

Коментар