Щедра оферта от Cisco не отказа DataDog от IPO

Cisco бе на път да погълне компанията DataDog (снимка: Cisco)

Американският производител на мрежово оборудване Cisco е планирал още една голяма придобивка. Компанията предложила сделка на DataDog, разработчик на софтуер, и била готова да плати повече от 7 милиарда долара за нея, твърди Блумбърг.

DataDog обаче отказала предложението на Cisco и се придържа към плановете си за първично публично предлагане на акции (IPO). Компанията е уверена, че като стане публична, ще може да увеличи пазарната си стойност.

Според източниците, Cisco и DataDog са прекратили преговорите, а последната се подготвя за IPO. Основана през 2010 г., DataDog разработва аналитични облачни приложения за мониторинг на сървъри и бази данни. Нейните решения се използват от големи компании, сред които Activision, AT&T, Deloitte, Samsung, T-Mobile и Whole Foods.

Преди няколко дни DataDog увеличи ценовия диапазон на своите акции от $19-22 до $24-26, а след това до $27. В резултат на това компанията очаква пазарна капитализация от около 7,5 милиарда долара. Според Блумбърг, Cisco е била готова да плати за DataDog „значително” повече от 7 милиарда долара.

DataDog ще стане излезе на борсата днес, 19 септември. Ценните книжа на компанията ще се търгуват на Nasdaq Global Select Market под символа DDOG.

Коментари по темата: „Щедра оферта от Cisco не отказа DataDog от IPO”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    dog – god

Коментар