Google с най-голямата покупка на възобновяема енергия

Google се утвърди като най-големият корпоративен купувач на възобновяема енергия в света (CCO Public Domain)

Интернет гигантът Google затвърди имиджа си на най-голям купувач на възобновяема енергия в света. Компанията обяви нови сделки в тази сфера, както и намерението си да отпусне значителни средства за зелени електроцентрали и инфраструктура.

От 2007 година насам Google постоянно се опитва да намали въглеродните си емисии. До 2017 г. тя беше първата компания с подобен размер, която балансира годишното си потребление с покупки на възобновяема енергия. Миналата година Google съумя да поддържа баланса, в резултат на което се превърна в най-големия корпоративен купувач на възобновяема енергия в света.

Днес Google обяви най-голямата корпоративна покупка на възобновяема енергия в историята. Тя се състои от пакет от споразумения с обща мощност 1600 MW и включва 18 нови сделки. Общо тези транзакции ще увеличат дела на споразуменията на Google за енергия, получена от вятърни и слънчеви генератори, с повече от 40% – до 5500 MW.

Новите споразумения също така ще стимулират изграждането на енергийна инфраструктура на стойност над 2 милиарда долара, включително милиони слънчеви панели и стотици вятърни турбини на три континента. Към днешна паркът от генератори на възобновяема енергия, финансиран от Google, включва 52 проекта на стойност над 7 милиарда долара.

Коментар