Samsung ще похарчи $11 млрд. в завод за дисплеи

Samsung измества фокуса си от LCD към панелите с квантови точки (снимка: Samsung)

Samsung Display, част от производителя на потребителска електроника Samsung Electronics, възнамерява да похарчи 13 трилиона вона (11 милиарда долара) за модернизация на своя южнокорейски завод за течнокристални панели, съобщи агенция Yonhap, позовавайки се на свои източници.

Очаква се компанията да обяви официално инвестицията през октомври. Не е известно обаче колко време ще отнеме модернизацията на предприятието. В разговор с Ройтерс, говорител на Samsung Display казва, че компанията все още не е решила нищо относно бъдещите си инвестиционни планове.

Според Yonhap, корейският гигант възнамерява да модернизира завода, който се намира близо до Сеул. Предвижда се в него да започне производство на панели по технология с квантови точки.

Източник от Samsung Display коментира пред Nikkei, че пазарната ситуация е станала твърде лоша за бизнеса с LCD екрани. Ето защо компанията е решила да намали производството на стандартни LCD панели и да преориентира капацитета си към производство на панели с по-модерни технологии.

През август Samsung Display заяви, че обмисля да спре една от производствените си линии за LCD дисплеи поради свръхпредлагане, припомнят наблюдателите на пазара.

Коментар