Logitech подобрява вентилацията около лаптопа

Много хора определят лаптопа като по-практичен от настолния компютър, но смятат работата с него за не толкова комфортна, сочи проучване на Logitech.

Над 60% от запитаните са споделили, че ползват лаптопите си на дивана. Повече от половината от тях обаче се оплакват от прегряване, което им причинява дискомфорт, а 43% от участниците в проучването смятат, че прегряването на лаптопа може да забави работата му и дори да го повреди.

Новият продукт Cooling Pad N100 на Logitech подобрява чувствително вентилацията на въздуха около лаптопа. За защита от прегряване, повърхността на Cooling Pad N100 е снабдена със специални цепнатини, чрез които USB-захранваният вентилатор разпределя равномерно и безшумно въздуха около лаптопа.

За устойчива и безпрепятствена циркулация на въздуха, Cooling Pad N100 засмуква въздух отзад, за разлика от други охлаждащи подложки, при които въздухът циркулира от ъгли, които лесно се блокират от самия лаптоп или от ръкавите на по-хлабави дрехи, например. Освен това, устойчивата конструкция на подложката защитава вентилатора от прах и механични повреди.

Cooling Pad N100 се свързва към компютъра чрез USB кабел с нисък разход на енергия и използва минимална мощност от батерията на лаптопа. Вентилаторът се очаква на европейския пазар през този месец на цена около €29.99.

Коментар