Поглъщане на пазара за сигурност

Доставчикът на решения в сферата на информационната сигурност SafeNet придоби Aladdin Knowledge Systems Ltd., разработчик на продукти за аутентикация, сигурност на съдържанието и управление на софтуерните права (Software Rights Management – SRM).
Сделката е на стойност приблизително 160 млн. щатски долара и се очаква финализирането й да продължи два или три месеца. Тя няма да повлияе на разпространението на продуктите на Aladdin в България, съобщиха от българския системен интегратор eFellows, който партньор на Aladdin у нас.
SafeNet ще запази продуктовите линии на Aladdin. Решенията на двете компании в сферата на аутентикатията и SRM ще бъдат развивани под ръководството на Пракаш Панджвани, главен вицепрезидент на SafeNet и мениджър на подразделението за управление на права.
Сделката ще засили позициите на SafeNet в сегмента за управление на софтуерни права, както и присъствието на компанията в един изключително бързо развиващ се пазар, какъвто е този на решенията за аутентикация.
След придобиването, SafeNet се превръща в ключов играч на пазара на защита от софтуерно пиратство, защита на ниво IP, както и решения за сигурно управление на лицензи и активиране на софтуерни продукти.

Коментар