Безплатна виртуализация обяви Citrix Systems у нас

Доставчикът на решения за виртуализация Citrix Systems обяви пред българска аудитория стратегическа промяна в условията на предлагане на един от основните си продукти – XenServer.
“Citrix XenServer е единствената платформа за виртуализация и cloud computing от висок клас, която предоставя безплатно функционалност от критично значение за компаниите, като миграция в реално време и централизирано мулти-сървърно управление, каза регионалният мениджър Волкър Шмейсер на пресконференция в София.
Решението за предлагане на безплатна XenServer версия с пълна функционалност e част от новаторската стратегия на Citrix за оптимизиране на разходите и потреблението на ресурси с помощта на цялостна софтуерна виртуализация.
Безплатната версия предлага възможност за миграция в реално време, поддръжка на споделени масиви за съхранение на данни, централизирано мулти-сървърно управление, заедно с инструменти за P2V и V2V конвертиране. По този начин продуктът дава достъп на всяка компания, без значение от размер и бюджетни възможности, до решение за оптимално управление на ИТ инфраструктурата.
Портфолиото от инфраструктурни решения за виртуализация на Citrix се допълва от XenDesktop. С оптимизациите в новата версия 3.0 компаниите могат да намалят общите разходи по поддръжка на десктоп машините си с до 40% и да подобрят сигурността на данните чрез централизирано управление на жизнения цикъл на десктоп средата в центъра за данни.
XenDesktop предоставя HD качество при възпроизвеждане на медия файлове и графични изображения през всякаква интернет или интранет връзка, каза Калина Георгиева, продуктов мениджър за Citrix в дистрибутора БиЕмДжи.
Продуктът се предлага в пет различни версии, според включената функционалност. XenDesktop 3.0 Express е безплатна инсталация за 10 работни места, която може да се свали от сайта на Citrix.

Коментар