Задава се ноемврийско обновление на Windows 10

Поредното голямо обновление на Windows 10 ще се състои през ноември (снимка: Microsoft)

Microsoft обяви, че следващата голяма шестмесечна актуализация на операционната система Windows 10 идва през ноември и ще се нарича Windows 10 November 2019 Update.

Досега актуализацията беше известна с кодовото име Windows 10 19H2. Окончателната версия на обновлението вече е достъпна за участниците в тестовата програма Windows Insider.

По-рано Microsoft съобщи, че Windows 10 версия 1909 с кодово име 19H2 ще донесе големи промени, но такива всъщност се очакват през пролетта на 2020 г. Все пак нови функции има и в Windows 10 November 2019 Update.

Така например, от заключения екран вече могат да се стартират не само Cortana, но и други гласови асистенти. Налични са също функция за добавяне на нови записи в календара директно от лентата със задачите, разширени опции за управление на напомняния и др.

Принципно, Microsoft актуализира функциите на Windows 10 два пъти годишно. Освен това компанията пуска по-незначителни обновления, регулярни месечни ъпдейти на сигурността и, когато се налага – спешни кръпки.

Коментари по темата: „Задава се ноемврийско обновление на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Иван

    Saevar Ти явно си някакъв Линукс ентусиаст – оптимист.

  2. Saevar

    идеално, предполагам феновете очакват с нетърпение новите бъгове, сега кое ли ще спре да работи…. 🙂

Коментар