Безжичен рутер на TRENDnet достига 600 Mbps

Мрежовата компания TRENDnet обяви нов рутер Dual-Band Wireless N Gigabit Router – TEW-673GR, който поддържа 600 Mbps, благодарение на чипсета Atheros.
Устройството предлага разширено покритие, с до 20 пъти по-добра пропускливост и до 4 пъти по-голямо покритие, в сравнение с безжичните g рутери, съобщиха от партньора на TRENDnet у нас – фирма НЕТ ИС.
Друга отличителна черта на рутера е елегантният дисплей, който показва в реално време стойността на производителността.
Успоредната двучестотна технология позволява едновременна реализация на 2 мрежи, съответно на 2.4Hz и 5GHz. Това позволява на потребителите да създадат  хибридна мрежа, в която безжичните клиенти могат да ползват предпочитания честотен диапазон 2.4/5 GHz.
Най-често реализираните в днешно време безжични мрежи ползват 2.4GHz, която се споделя от безжични телефони, микровълнови печки и Bluetooth устройства. Натовареността на 2.4GHz честотната лента обаче може да понижи производителността на безжичната мрежа.
Двучестотната връзка позволява на потребителите да мигрират от натоварените 2.4GHz към не толкова използваните 5GHz. По този начин по-чувствителните към качеството на връзката приложения като HD мултимедия и онлайн игри могат да се възползват от по-надеждна безжична връзка.
Wi-Fi сертификацията потвърждава, че рутерът отговаря на най-строгите безжични Draft 802.11N спецификации, предоставяйки възможност за съвместна работа с други безжични продукти, както и съвместимост с по-старите безжични стандарти.
Сертификацията Energy Star пък гарантира 30-процентно намаление на консумацията на енергия, в сравнение с предходното поколение устройства. Уникална възможност за енергоспестяване и сигурност се постига чрез режима на изключване на безжичния сигнал, когато устройството не се използва.

Коментар