Сиско въвежда нова архитектура за изчислителен център

Сиско обяви нова архитектура за изчислителен център, която разгръща пълната мощ на виртуализацията. Решението Unified Computing свързва сторидж системата с изчислителния център в една обединена архитектура, използвайки стандартни за индустрията технологии.

Unified Computing System обединява компютинг, мрежа, достъп до устройство за съхранение на данни и ресурси за виртуализация в единна енергоспестяваща система. Целта е да се намалят разходите за ИТ инфраструктура и да се подобрят бизнес процесите, съобщиха от компанията.

Новите решения са част от стратегията на Сиско за Data Center 3.0. С набор от услуги за “обединен компютинг” Сиско ще помогне на клиентите да ускорят прехода към архитектурата Unified Computing. В допълнение, компанията обяви сътрудничество с водещи играчи от индустрията в областта на обединения компютинг.

Сиско е създал напълно нов клас изчислителна система, която обединява в себе си Cisco UCS B-Series блейд сървъри, базирани на бъдещите семейства процесори Intel Nehalem. Блейд сървърите използват патентована технология с разширена памет, която подкрепя приложенията чрез значително повече виртуални машини за всеки сървър.

В частта на мрежата, Cisco Unified Computing осигурява поддръжка за “unified fabric” при ниска латентност, без загуби и при 10-гигабитов Ethernet. Тази мрежова основа обединява системи, които при предишните поколения са три отделни мрежи – LAN, SAN и високопроизводителни мрежи. Новото решение ограничава разходите чрез намаляване на броя на мрежовите адаптори, комутаторите и кабелите, както и чрез снижаване на използваната електроенергия и разходи за системите за охлаждане.

Cisco Unified Computing разгръща пълния потенциал на виртуализацията чрез увеличаване на скалируемостта, продуктивността и контрола на дейността във виртуалната среда. Сигурността и възможностите за диагностика сега са разширени в динамични виртуализирани среди.

Управлението е интегрирано по уникален начин във всички компоненти на системата, позволявайки на цялостното решение да бъде управлявано като една система чрез Cisco UCS Manager.

ИТ мениджърите могат да постигнат по-голяма енергийна ефективност на изчислителните центрове чрез Cisco Unified Computing, която използва половината от компонентите и изисква много по-малко окабеляване и енергия за охлаждане от досегашните сървърни инсталации.

Сиско представи и набор от нови Unified Computing услуги, за да подпомогне клиентите си да се възползват максимално от всички технологични и бизнес преимущества на архитектурата Cisco Unified Computing. Към тяк се отнасят дизайн на архитектура, планиране, миграция, внедряване и отдалечено управление.

Коментар